A Study of Losses

A Study of Losses är Kompani Giraffs kommande turnéproduktion, som har premiär hösten 2024. Föreställningen är ett koreografiskt utforskande av en samling förluster och försvinnanden och av det som slumpmässigt blivit kvar. Fem cirkusartister och ett antal hemlösa och bortglömda föremål möts i en dialog av minnen, myter och drömmar. Handlingen utspelar sig i ett atmosfäriskt landskap som lekfullt låter tider och platser löpa samman i ett eget universum.

Föreställningen är en fri tolkning av den tyska författaren Judith Schalanskys roman ”Verzeichnis einiger Verluste”. Med cirkuskoreografi, samtida magi och objektmanipulation gestaltas de ekon som det förlorade och det bortglömda lämnar inom oss.

Musiken, som specialkomponerats i ett tätt samarbete mellan Kompani Giraff och den amerikanska artisten Beirut, har en bärande roll i berättandet. De poetiska sångtexterna understödjer de svindlande existentiella upplevelser som finns i föreställningens tema. Vi ställs inför den brännande frågan: Vad har jag mist och vad är jag rädd att förlora?

Baserad på Judith Schalanskys roman Verzeichnis einiger Verluste

Regi: Viktoria Dalborg
Musik: Zach Condon/Beirut
Textbearbetning: Stina Oscarson
Scenografi och kostym: Sus Soddu
Ljusdesign: Sofie Gynning
Maskdesign: Sofie Rockwell
Magikonsult: Axel Adlercreutz
Objektkonsult: Rene Baker
Teknisk Producent: Stefan Karlström
Producent: Mette Klouman

Artister:
Benjamin Beaujard
Elaine Briant
Elsa Lardier
Siméon Gratini
Mira Leonard

Poster
A Study of Losses
Illustration: Sarah Jarret
Klicka för att få högupplöst version